Tolk Utrecht, Amersfoort of Leusden nodig?

Bent u op zoek naar een tolk in de regio Utrecht, Amersfoort of Leusden? Dan bent u bij mij op het juiste adres. Merkt u dat het steeds meer moeite kost om de mensen om u heen te verstaan? Loopt u hier vooral tegenaan als het belangrijk is dat u geen woord mist van wat er gezegd wordt? Dan kan een tolk Utrecht een uitkomst zijn voor u! Neem contact op met Tolk en Tekst! Ik ben Renée Damstra en ben schrijftolk. De HBO-opleiding hiervoor heb ik cum laude afgerond. Als schrijftolk typ ik wat er gezegd wordt in bijvoorbeeld een kerk of bij uw bezoek aan de arts en u kunt meelezen op een scherm. Als u slechthorend bent, gaat er veel langs u heen en met een schrijftolk bent u weer compleet betrokken bij alles wat er om u heen gebeurt. U heeft misschien zelf niet in de gaten hoe moe u wordt om met een gehoorbeperking toch alles te kunnen volgen. Met een schrijftolk hoeft u zich veel minder in te spannen en spaart u energie. Mensen met een gehoorverlies van 35 DB aan het beste oor hebben recht op een schrijftolk. Hiervoor hoeft u niets te betalen. Twijfelt u of u een schrijftolk in wilt zetten? Lees eerst de informatie op deze website eens aandachtig door. Hier zult u al veel antwoorden vinden op uw vragen. 

Schrijftolk in de Leusder krant

In een paar stappen uw tolk Utrecht regelen

Als u uw schroom heeft overwonnen dan kunt u het beste de volgende stappen zetten. Vraag om een verklaring van uw huisarts, audicien, audioloog of KNO-arts met audiogram. Daarna vraagt u de tolkvoorziening aan via het UWV en kiest u een tolk uit. Als u kiest voor tolkentekst.nl dan kiest u voor een toegewijde tolk. Ik ben gericht op kwaliteit en haal veel voldoening uit mijn werk. Als u zich op uw gemak voelt bij mij, u gewoon uzelf kunt zijn en kunt deelnemen aan het gesprek, dan is mijn missie als schrijftolk geslaagd.

Beschrijving 00:00:00 tot en met 00:02:00
Een podium met D66 banners. Kandidaat lijsttrekker Sigrid Kaag wordt live geïnterviewd door een presentator. Op de achtergrond en rechtsboven is de kandidaat-lijstrekker Ton Visser in beeld door middel van een videoverbinding.

Ondertitels

Presentator: goed idee. wat zijn jouw ambities?

Sigrid: dat we de grootste worden. Je moet daarvoor met veel mensen in gesprek die een beeld hebben bij D66 waar we niet voor staan. Of dat ze denken: die partij streekt niet voor mij. (spreekt). Als je kijkt naar de verkiezingsboodschappen van het verleden gaat het over een partij die progressief en sociaal is. Het is ons nog niet gelukt daar veel breder over in gesprek te gaan. Het gaat mij om rechtvaardigheid en kansengelijkheid qua inhoud. We moeten beter de corona crisis uit komen. Leiderschap als het gaat om Nederland zelf. Iedereen is veel geraakt door Black Lives Matter ook in Nederland. Dat is een kernelement voor de samenleving: echte gelijkheid en inclusie. En ook de geopolitiek. We zijn ook een handelsland, we moeten de zaken duurzaam organiseren. Maar dat valt onder kansengelijkheid en rechtvaardigheid als de grote thema 's. Je ziet het al: we laten iedereen vrij maar we laten niemand vallen.

Presentator: daar hebben we het later nog over maar je noemt al de crisis. Er is veel gaande, internationaal sowieso, ook in Minsk, Beiroet. En veel spanningen in de samenleving ook in het binnenland. We weten sinds de crisis wat drill rap is.

Beschrijving 00:02:00 tot en met 00:02:11
Renée in beeld bij haar thuiswerkplek terwijl ze tolkt voor deze opdracht. U ziet haar met een koptelefoon zitten aan haar bureau met daarop twee computerschermen, een Qwerty toetsenbord, tekentablet en aantekeningen. Ze heeft het toetsenbord om te tolken op haar schoot en is aan het typen.