Tolk op afstand nodig?

Kost het u veel moeite om gesprekken te volgen omdat u een gehoorbeperking hebt? Heeft u er weleens over gedacht om een schrijftolk in te zetten? Met een schrijftolk mist u geen woord meer van wat er gezegd wordt, kunt u alles op een scherm lezen en voelt u zich niet meer aan de zijlijn staan. Ik ben Renée Damstra van Tolk en Tekst en ik wil u graag ondersteunen bij een goede communicatie. Als u het storend vindt dat een schrijftolk zich in uw directe omgeving bevindt dan kunt u kiezen voor een tolk op afstand. Een tolk op afstand kan betekenen dat ik in een andere ruimte zit. Omdat ik gebruik maak van Text-on-Tap is dit een goed alternatief als tenminste de sprekers voor mij goed verstaanbaar zijn. Bij korte opdrachten en lange reistijden kan ik met Text-on-Tap gewoon vanaf mijn eigen locatie tolken. U ontvangt dan van mij een link waarmee u direct mee kunt lezen. Ook kan ik op afstand tolken door mijn scherm met tekst te delen met bijvoorbeeld Zoom of Google Hangout. Als een tolk op afstand u beter uitkomt dan is dat mogelijk. Vooraf spreek ik dan met u alles goed door ook met betrekking tot de techniek.

Logo Text on Top

Tolk op afstand regelen

Een schrijftolk kan voor veel situaties ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan religieuze bijeenkomsten, bezoeken in een medische setting, bijvoorbeeld een bezoek aan een huisarts of specialist, het onderwijs, op het werk, bij speciale gelegenheden zoals een uitvaart, voor financiële zaken etc. Met een speciaal toetsenbord kan ik typen op spreeksnelheid zodat u geen woord mist van wat er op dat moment gezegd wordt. Met een schrijftolk gaat er een wereld voor u open en u zult merken hoeveel inspanning het u altijd gekost heeft om te kunnen horen wat de mensen zeggen. 

Beschrijving 00:00:00 tot en met 00:02:00
Een podium met D66 banners. Kandidaat lijsttrekker Sigrid Kaag wordt live geïnterviewd door een presentator. Op de achtergrond en rechtsboven is de kandidaat-lijstrekker Ton Visser in beeld door middel van een videoverbinding.

Ondertitels

Presentator: goed idee. wat zijn jouw ambities?

Sigrid: dat we de grootste worden. Je moet daarvoor met veel mensen in gesprek die een beeld hebben bij D66 waar we niet voor staan. Of dat ze denken: die partij streekt niet voor mij. (spreekt). Als je kijkt naar de verkiezingsboodschappen van het verleden gaat het over een partij die progressief en sociaal is. Het is ons nog niet gelukt daar veel breder over in gesprek te gaan. Het gaat mij om rechtvaardigheid en kansengelijkheid qua inhoud. We moeten beter de corona crisis uit komen. Leiderschap als het gaat om Nederland zelf. Iedereen is veel geraakt door Black Lives Matter ook in Nederland. Dat is een kernelement voor de samenleving: echte gelijkheid en inclusie. En ook de geopolitiek. We zijn ook een handelsland, we moeten de zaken duurzaam organiseren. Maar dat valt onder kansengelijkheid en rechtvaardigheid als de grote thema 's. Je ziet het al: we laten iedereen vrij maar we laten niemand vallen.

Presentator: daar hebben we het later nog over maar je noemt al de crisis. Er is veel gaande, internationaal sowieso, ook in Minsk, Beiroet. En veel spanningen in de samenleving ook in het binnenland. We weten sinds de crisis wat drill rap is.

Beschrijving 00:02:00 tot en met 00:02:11
Renée in beeld bij haar thuiswerkplek terwijl ze tolkt voor deze opdracht. U ziet haar met een koptelefoon zitten aan haar bureau met daarop twee computerschermen, een Qwerty toetsenbord, tekentablet en aantekeningen. Ze heeft het toetsenbord om te tolken op haar schoot en is aan het typen.