Stap 4. Doe mee!

Op de afgesproken tijd neem ik deel aan de online meeting of ik word gebeld. Dat kan uiteraard 5-10 minuten eerder, om even kennis te maken. We spreken ook af of ik wel of niet mijn beeld en microfoon aanhoud.

Ik stuur u een link naar de tolktekst vanuit het programma Text on Tap

Hebben we contact gehad via WhatsApp, dan houd ik dit tijdens de opdracht open. U kunt me dan privé berichten sturen als u iets wilt doorgeven of tegen technische problemen aanloopt. 

Wilt u het simpel houden?

Open dan gewoon de link in uw browser. De tekst verschijnt dan beeldvullend. U kunt de tekst desgewenst naast een ander venster plaatsen. Doe dit door het venster te verslepen of met de knop Windows + de pijltjestoets. Of u verplaatst het naar een tweede beeldscherm.

Wilt u liever onder- of boventiteling?

Installeer daarvoor eenmalig de “Text on Tap overlay” via de site van de makers (onderaan) en plak de link die ik u geef in het veld ‘Specify the secret Text on Tap event ID here’. Klik op ‘View as overlay’. Vervolgens verschijnt de tekst en kunt u lettertype, grootte, kleur, marges en dergelijke zelf aanpassen. 

Is het live ondertiteling?

Soms kiest een organisatie ervoor een bepaald evenement live te streamen, bijvoorbeeld via YouTube. Iedereen kan dan vanuit huis live meekijken. In dat geval kan ik ook een link sturen waarmee u direct op dezelfde pagina het evenement ziet en ondertiteling. Een voorbeeld ziet u in het volgende filmpje. 

Skip to content