NB Tussen september 2023 en 2024 ben ik zeer beperkt beschikbaar. Sorry! Ik kom terug hoor ;-)

De schrijftolk hoeft niet naast jou te zitten

Je krijgt van mij een tablet en kunt gaan zitten waar je wilt. Ik heb namelijk een bereik van 40 meter met Text on Top. Ook kan ik de tekst projecteren met een beamer, beeldvullend of als ondertiteling. Dan leest iedereen mee.

Het gaat dan om live tolken op locatie. Niet iedere schrijftolk heeft Text on Top. Controleer dit dus als je een tolk aanvraagt.

Logo Text on Top

Tolken op afstand

In sommige situaties kan het prettig zijn om een schrijftolk op afstand aan te vragen. Bijvoorbeeld als je het te dichtbij vindt komen om een onbekende bij je gesprek of bijeenkomst te hebben. Of als de tolk van ver moet komen en het om een korte opdracht gaat.

Er zijn verschillende programma’s waarmee je op afstand audio kunt delen. De tolk deelt zijn scherm waarop de tolktekst verschijnt, zoals met ZOOM of Google Hangout. Ik kan je vooraf uitleggen hoe het werkt. Zijn er restricties op je werk waardoor je bepaalde software niet mag gebruiken? Dan kan ik je uitnodigen via een link. Je hoeft dan niets te installeren.

Het belangrijkste voor mij is dat de audio-kwaliteit goed is en we beide een stabiele internetverbinding hebben. Het helpt als de akoestiek goed is en stemmen goed worden opgevangen door de microfoon.

Het beste lukt dit met een externe microfoon. Op een congres of bij een evenement zijn er vaak mensen van de audiovisuele techniek. Vraag hen van te voren of het mogelijk is om het geluid van de microfoons door te geven aan je laptop. 

Beschrijving videofragment

Beschrijving 00:00:00 tot en met 00:02:00
Een podium met D66 banners. Kandidaat lijsttrekker Sigrid Kaag wordt live geïnterviewd door een presentator. Op de achtergrond en rechtsboven is de kandidaat-lijstrekker Ton Visser in beeld door middel van een videoverbinding.

Ondertitels

Presentator: goed idee. wat zijn jouw ambities?

 

Sigrid: dat we de grootste worden. Je moet daarvoor met veel mensen in gesprek die een beeld hebben bij D66 waar we niet voor staan. Of dat ze denken: die partij streekt niet voor mij. (spreekt). Als je kijkt naar de verkiezingsboodschappen van het verleden gaat het over een partij die progressief en sociaal is. Het is ons nog niet gelukt daar veel breder over in gesprek te gaan. Het gaat mij om rechtvaardigheid en kansengelijkheid qua inhoud. We moeten beter de corona crisis uit komen. Leiderschap als het gaat om Nederland zelf. Iedereen is veel geraakt door Black Lives Matter ook in Nederland. Dat is een kernelement voor de samenleving: echte gelijkheid en inclusie. En ook de geopolitiek. We zijn ook een handelsland, we moeten de zaken duurzaam organiseren. Maar dat valt onder kansengelijkheid en rechtvaardigheid als de grote thema ‘s. Je ziet het al: we laten iedereen vrij maar we laten niemand vallen.

 

Presentator: daar hebben we het later nog over maar je noemt al de crisis. Er is veel gaande, internationaal sowieso, ook in Minsk, Beiroet. En veel spanningen in de samenleving ook in het binnenland. We weten sinds de crisis wat drill rap is.


Beschrijving 00:02:00 tot en met 00:02:11
Renée in beeld bij haar thuiswerkplek terwijl ze tolkt voor deze opdracht. U ziet haar met een koptelefoon zitten aan haar bureau met daarop twee computerschermen, een Qwerty toetsenbord, tekentablet en aantekeningen. Ze heeft het toetsenbord om te tolken op haar schoot en is aan het typen.

Naar de inhoud springen